Kurk aan de muur, zo doe je dat!

Mijn eerste blog, help! Waar moet ik beginnen?
Juist ja, gewoon bij wat je leuk vindt en geduld hebben, heel veel geduld..

Weet je nog toen je vroeger een prikbord in huis had? Helemaal vol geprikt met allerlei losse briefjes en kaartjes? Maar waar komt dat kurk nou vandaan? Kurk is een licht, elastisch materiaal, dat wordt gemaakt van de schors van de kurkeik. De kurkeik is een boom die van nature voorkomt in Zuid-Europa en Noord-Afrika. De kurk wordt om de 8-10 jaar van de stam gepeld. Deze kurk wordt gebruikt voor bijvoorbeeld schoenzolen, vloeren, reddingsboeien, afsluiting van flessen en wandbekleding. En laat dat laatste nou weer helemaal hip zijn!

Nadat ik weer eens uren aan het struinen was op Pinterest kwam ik wederom deze super gave kurkmuur tegen. Dat moest bij mij toch ook wel ergens passen? Zo niet, dan moet ik maar plek maken.

2a3198617f5f29b7f26af0ba5638cb5a

Ik besloot dat de muur bij mijn bureau de pineut werd. Mijn grote poster en wandlamp maakte plaats voor mijn nieuwe kurkmuur! Gelukkig zijn ze dat inmiddels al een beetje gewend want er gaat wekelijks wel iets aan de kant.

Ik bestelde 2 rollen zelfklevend kurk en kon niet wachten tot ze geleverd zouden worden.
kurk

Omdat ze erg gekreukt binnen komen, heb ik ze beide een dag helemaal uitgerold op de grond neergelegd met op beide hoeken een zwaar voorwerp. Daarna heb ik ze op maat gesneden met een Stanley mes en met een beetje hulp bevestigd op de muur.

Helemaal blij met met het eindresultaat!

Advertenties

3 gedachten over “Kurk aan de muur, zo doe je dat!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s